Yafaray4tS v0.9.0

LightWorks, VRay, Dribble, YafaRay and more..
User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1561
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by trueBlue » 15 Jul 2018, 22:26

Not sure what you mean. I know what you mean being path dependent. I did not know how to incorporate into your script.

clintonman
Captain
Posts: 2275
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by clintonman » 15 Jul 2018, 22:33

trueBlue wrote:
15 Jul 2018, 22:26
Not sure what you mean. I know what you mean being path dependent. I did not know how to incorporate into your script.
If you open a new 3d view it will be be "/Project/Windows Manager Space/Frame Window, 1"
if you open a new scene view it will be "/Project/Windows Manager Space/Frame Window, 1"

Bottom line, whatever is opened first will be "/Project/Windows Manager Space/Frame Window, 1" so it will get the size changes.

I'll see what I can do with it.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 2275
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by clintonman » 15 Jul 2018, 22:36

combination partial save and internal viewer not updating the status is solved

YafaRay4tS/tSDisplayShowdisplayFnSet
move line to the top of the file

Code: Select all

var PST = Node.Value(Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS", 'PST');
add lines inside of first if block

Code: Select all

if(PST >= 0.1) {
			if(Node.Exists("/Status Line")) {
				if(!Node.ConExists("Status Line", "Model"))
					Node.ConCreate("Status Line", "Model", "string", 4);
				Node.Value("/Status Line","Model") = "";
			}
		}
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 2275
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by clintonman » 16 Jul 2018, 00:19

YafaRay4tS node
fixed status display when partial save timer is used with the default internal viewer
fixed optDisplay auto sizing plus added an upper limit of 70% of the screen size

if you don't like the size limit we can add an option to the UI.
Attachments
YafaRay4tS.RsObj
(813.11 KiB) Downloaded 3 times
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1561
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by trueBlue » 16 Jul 2018, 02:08

Beautiful!
You know better about the size limit.
My only goal was to make look good.
This is what I came up with for the LMB command:

Code: Select all

Library2.DlgGenericSave('', Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS/tSDisplay/Image", 3)
Copied the Display node, renamed it to 'Image', and hooked it up to the FileName

Thanks again!
Attachments
Capture.PNG

clintonman
Captain
Posts: 2275
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by clintonman » 16 Jul 2018, 04:11

trueBlue wrote:
16 Jul 2018, 02:08
Beautiful!
You know better about the size limit.
My only goal was to make look good.
This is what I came up with for the LMB command:

Code: Select all

Library2.DlgGenericSave('', Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS/tSDisplay/Image", 3)
Copied the Display node, renamed it to 'Image', and hooked it up to the FileName

Thanks again!
You're welcome. One comment though, I don't think you need the Image node. From the image above it looks like the same kind of node as the Display node.

Code: Select all

Library2.DlgGenericSave('', Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS/tSDisplay/Display", 3)
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1561
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by trueBlue » 16 Jul 2018, 04:29

Yes it is the same. It's just so the file dialog picks the name "Image" verses "Display".
Sadly though ii comes with the RsScn file type. Image.RsScn Want to explore your plugin and see if there is a better way.

clintonman
Captain
Posts: 2275
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by clintonman » 16 Jul 2018, 04:33

trueBlue wrote:
16 Jul 2018, 04:29
Yes it is the same. It's just so the file dialog picks the name "Image" verses "Display".
Sadly though ii comes with the RsScn file type. Image.RsScn Want to explore your plugin and see if there is a better way.
There is no better way without a lot of work. At least none that I know of.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 2275
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by clintonman » 16 Jul 2018, 06:58

Checking the render passes and found that some of the type in values are more useful than the defaults, so need to try a different approach to make all the choices more handy.

This will likely be the last functional change that I make for this project.

Some notes on Save Alpha option:
tif and tga files will have an alpha channel
png and exr files have transparent pixels
hdr has no alpha information
jpg creates a separate black and white alpha image
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1561
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Yafaray4tS v0.9.0

Post by trueBlue » 16 Jul 2018, 17:07

Yay!
Are you seeing the light at the end of the tunnel?


I would like to make one last change to the Default and Setup panels
Originaly the Default panel used to be called the Render Settings
As I put together words to describe the YafaRay4tS features and use, I am not so sure that Additional Settings and More Settings is a good choice. I am wanting to define the settings a little better.
Wanting to change Additional Settings to Render Settings and add YafaRay4tS Setup.
And there is nothing defining the Draw Parameter area and the Scene Brightness area.
What do you think about these changes?
Default panel.PNG
Setup panel.PNG
Default - Optional Render Settings, Smooth Normals, Denoise, Draw Parameter, and Scene settings
All aspects include settings for a common Output - Render File
Camera - Render settings for the Camera and Camera View
Background - Render settings for the Background
Setup - Setup settings for YafaRay and YafaRay4tS
Anim - Render settings for Animation and Sequence Player
Direct - Default Lighting method
All Lighting Methods include settings for a common Anti-Alising, General, and their relevant settings.

Post Reply