YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

LightWorks, VRay, Dribble, YafaRay and more..
User avatar
trueBlue
Lieutenant Junior Grade
Posts: 892
Joined: 06 Jul 2009, 22:50

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by trueBlue » 14 Feb 2014, 19:19

Bummer! Hope it is not to much work.
The link to the examples is dead, both at Wayback and Yafaray.
Can you test this on your end?

Code: Select all

Node.Value(Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS", "Yaf_Path") = "C:\Program Files\YafaRay015\bin\yafaray-xml.exe"
Capture.PNG
Capture.PNG (4.93 KiB) Viewed 124 times
Looks like part of the \bin\ is replaced with a graphic or symbol.

clintonman
Captain
Posts: 1544
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by clintonman » 15 Feb 2014, 02:10

trueBlue wrote:Bummer! Hope it is not to much work.
The link to the examples is dead, both at Wayback and Yafaray.
Can you test this on your end?

Code: Select all

Node.Value(Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS", "Yaf_Path") = "C:\Program Files\YafaRay015\bin\yafaray-xml.exe"
Capture.PNG
Looks like part of the \bin\ is replaced with a graphic or symbol.
All the backslashes are gone too. You need "\\" if you want a "\". What you're getting is "\b" symbol, like "\n" is newline.

Looks like the wayback link defaults to 2013. Just change to 2012 and those links work.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 1544
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by clintonman » 15 Feb 2014, 02:33

I have a to do list.

The SPPM lighting isn't writing any of the parameters to the xml file, so need to add that.

2 new items caustic photons and caustic radius need to be added to Photon Mapping.

General render settings will add transparent background, materials refract background as transparent and while I'm at it will add clay render and draw parameters.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Lieutenant Junior Grade
Posts: 892
Joined: 06 Jul 2009, 22:50

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by trueBlue » 15 Feb 2014, 03:40

clintonman wrote:

Code: Select all

Node.Value(Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS", "Yaf_Path") = "C:\Program Files\YafaRay015\bin\yafaray-xml.exe"
Looks like part of the \bin\ is replaced with a graphic or symbol.
All the backslashes are gone too. You need "\\" if you want a "\". What you're getting is "\b" symbol, like "\n" is newline.
Hummm... that command was captured using the jScript recorder. Fairly certain I have been successful using this method before. I'll try your method nevertheless, thanks!

clintonman
Captain
Posts: 1544
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by clintonman » 15 Feb 2014, 07:04

Here's the rough untested render node for yaf 1.5 so far.
It has previous fix for smoothing, clay render, transp background, materials trans refraction, photon mapping fixes and draw params. Nothing yet for SPPM renders and the ui isn't pretty. Oh, and did I mention it's completely untested :!:
Attachments
YafaRay4tS.zip
(111.04 KiB) Downloaded 2 times
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Lieutenant Junior Grade
Posts: 892
Joined: 06 Jul 2009, 22:50

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by trueBlue » 15 Feb 2014, 15:21

Testing your recently uploaded Y4tS76. I am noticing two YafaRay4tS panels in the Stack/Panels when switching the Lighting Method.
At some point it stops. I dunno why.

User avatar
trueBlue
Lieutenant Junior Grade
Posts: 892
Joined: 06 Jul 2009, 22:50

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by trueBlue » 15 Feb 2014, 18:42

While testing this Clay render:
http://www.yafaray.org/documentation/tu ... clayrender" onclick="window.open(this.href);return false;
It seem to be working while I was adjusting the view to match.
When I changed the file type from jpg to png, it started rendering 0 Bytes to the images.
Capture.PNG
Capture.PNG (2.53 KiB) Viewed 125 times
I am stuck with this error. Unchecking Yaf Clay and render does not remove this error from the console.
Clay Render Test.RsRcd
Attachments
Clay Render Test.zip
(1.59 MiB) Downloaded 2 times

clintonman
Captain
Posts: 1544
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by clintonman » 15 Feb 2014, 20:49

It doesn't like the name "clay render.jpg" works with "clayrender.jpg".

Script won't handle file names with spaces.

Edit: was an easy fix. Will upload with next version that does SPPM renders.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 1544
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by clintonman » 16 Feb 2014, 08:22

Got it all coded up. Still ugly though.

SPPM lighting fixed
Removed automatic 45 degree smoothing
Darksky background added night, altitude, diffuse and caustic check boxes, exposure, brightness and color space
Background transparent background check and material transp refraction check
Small adjustment to the area light size in the xml file
Added caustic photons and caustic radius to have both sets, the other being diffuse photons and diffuse radius
Fixed so output file name can have spaces
I think render clay and draw parameters was already in the previous release
Attachments
YafaRay4tS.zip
(112.91 KiB) Downloaded 2 times
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 1544
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay4tS version 0.7.6 Beta test

Post by clintonman » 16 Feb 2014, 08:33

Here are my test scenes. They each have different revisions of the yafaray4ts node. Most turned out ok, but the max3d_kuchnia scene has a lot of noise in the render that I wasn't able to solve. I wasn't even able to compare it to blender + yaf 1.5 because the old blender yafaray file would not update itself to the new version.
Attachments
yaf15.zip
(3.93 MiB) Downloaded 5 times
Clinton Reese

http://clintons3d.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest