Vue and win 8 pro

Technical questions, etc..
Post Reply
pugman 1
Captain
Posts: 1545
Joined: 21 May 2009, 19:26
Type the number ten into the box: 0
Location: Germany

Vue and win 8 pro

Post by pugman 1 » 28 Feb 2013, 17:36

Hi my vue 11 pro just stoped working .it gives me this message but
i cant find anything on my pc .I reinstalled vue and still get this message.
anyone know what i can do
Cheers Ralph
Attachments
vue.PNG
vue.PNG (7.72 KiB) Viewed 1271 times

User avatar
jamesmc
Captain
Posts: 1751
Joined: 08 Jul 2009, 15:35

Re: Vue and win 8 pro

Post by jamesmc » 28 Feb 2013, 17:42

I have Windows 8 and the PLE version of Vue 11 infinite and get the warning message on start up.


I put in a mountain scene to render and it worked. I guess contact EON to find out what's up.
Attachments
vue11render.jpg
vue 11 PLE.jpg

pugman 1
Captain
Posts: 1545
Joined: 21 May 2009, 19:26
Type the number ten into the box: 0
Location: Germany

Re: Vue and win 8 pro

Post by pugman 1 » 28 Feb 2013, 17:58

I also had that but it worked fine up until know.gess ill just put win 7 back on
cheers

v3rd3
Lieutenant Commander
Posts: 1103
Joined: 21 May 2009, 20:04

Re: Vue and win 8 pro

Post by v3rd3 » 01 Mar 2013, 02:56

The message suggests you might look at whatever equivalent of task manager win8 has and look for vue processes that are still running. Then shut down and restart and look to see if process is a service run on startup. If so, then manually stop that process before you launch vue normally.

hth

pugman 1
Captain
Posts: 1545
Joined: 21 May 2009, 19:26
Type the number ten into the box: 0
Location: Germany

Re: Vue and win 8 pro

Post by pugman 1 » 01 Mar 2013, 16:35

Thanks .i checked auto start,roaming , and the task maneger
i could not find enything which had to do with vue. i deinstalled it ran a registry cleaner
and the reinstalled it and still ger that dam message .
i am going to put win 7 back on this pc just for all my 3d work .
my other pc has win 8 but is for gaming only .thats ok .

pugman 1
Captain
Posts: 1545
Joined: 21 May 2009, 19:26
Type the number ten into the box: 0
Location: Germany

Re: Vue and win 8 pro

Post by pugman 1 » 01 Mar 2013, 17:42

I have just tryed puttng win 7 back on and it wont let me on my ssd.
so its either find out whats causing this or get a new ssd. Shit happens :roll:

pugman 1
Captain
Posts: 1545
Joined: 21 May 2009, 19:26
Type the number ten into the box: 0
Location: Germany

Re: Vue and win 8 pro

Post by pugman 1 » 01 Mar 2013, 18:27

just sent a ticket in to eon ,i have the maintenece so i should get help fairly quick

pugman 1
Captain
Posts: 1545
Joined: 21 May 2009, 19:26
Type the number ten into the box: 0
Location: Germany

Re: Vue and win 8 pro

Post by pugman 1 » 02 Mar 2013, 12:01

Here is the answer to the prob .
Hi Ralph,

With Vue closed, browse to the c:/ProgramData/e-onsoftware/Vue 11 Infinite/Updates folder. This is a hidden directory so you need to have the option to view hidden files and folders turned on in Windows Folder Options.

In that folder you should find the update file that you can run manually to update the software. Then, delete or rename the 'archive.update' file.
Now, you should be able to start Vue without a problem. Let me know if you are still having problems.

Best regards.
Lee Randall
And it worked
Cheers Ralph

User avatar
Draise
Captain
Posts: 3030
Joined: 21 Sep 2009, 19:33
Type the number ten into the box: 0
Location: Bogota, Colombia
Contact:

Re: Vue and win 8 pro

Post by Draise » 02 Mar 2013, 15:29

Did this fix work?

pugman 1
Captain
Posts: 1545
Joined: 21 May 2009, 19:26
Type the number ten into the box: 0
Location: Germany

Re: Vue and win 8 pro

Post by pugman 1 » 03 Mar 2013, 07:39

Yes it worked fine . they answered within 15 minutes ,thats awsome help from eon

Post Reply