New Script installers ERROR

free scripts, plugins, models, textures
clintonman
Captain
Posts: 2243
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: New Script installers ERROR

Post by clintonman » 17 Feb 2018, 16:35

Did you install the c3d first?
Maybe I uploaded the wrong version, will check.

It's the correct version and it should not even get that far if c3d isn't installed.

Did some more tests and still can't see the cause. hitting the road now so I'll look later.
Maybe you can post a context file and I can try with that.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1550
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: New Script installers ERROR

Post by trueBlue » 17 Feb 2018, 17:01

Ooops!
Sorry I miss spoke, it is working. Got confused with the Clinton toolbar and the new C3D installer.
Never the less the Toolbar resetting is happening, as shown in the pic in the previous post.
clintonman wrote:
17 Feb 2018, 16:35
Did some more tests and still can't see the cause. hitting the road now so I'll look later.
I think I have said this before but it would be awesome if you had a check that if the toolbar is installed, give an Alert that it is already installed and stop the reinstallation. Maybe I do not get the mass installer yet.

Guess I do not understand the Autoload.
Autoload.PNG
Autoload.PNG (4.31 KiB) Viewed 512 times
It only installed the Align and Distribute.
Isn't it suppose to install all of the toolbars from the Libray?
.
.
Discription.PNG
Would be a nice touch if you added a Description to each item.

I notice that there is no IT toolbar prototype in TPE after installation, until you Reset the toolbar.

Suggest:

Code: Select all

// Gold RMB command
WindowsManager.CloseToolbar('ClintonToolbar');WindowsManager.CloseToolbar('ClintonsToolbarManagerToolbar');WindowsManager.CloseToolbar('CustomAnimToolbar');WindowsManager.CloseToolbar('NURBSToolbar')
// Gold help text =  Open the Clinton Toolbar / Close all toolbars

clintonman
Captain
Posts: 2243
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: New Script installers ERROR

Post by clintonman » 17 Feb 2018, 21:40

trueBlue wrote:
17 Feb 2018, 17:01
...
I think I have said this before but it would be awesome if you had a check that if the toolbar is installed, give an Alert that it is already installed and stop the reinstallation.
I don't remember. Please explain. I thought you said all the toolbars need to be reset before saving the toolbars encapsulator.
trueBlue wrote:
17 Feb 2018, 17:01
It only installed the Align and Distribute.
Isn't it suppose to install all of the toolbars from the Libray?
yes it's supposed to install all the scripts
trueBlue wrote:
17 Feb 2018, 17:01
I notice that there is no IT toolbar prototype in TPE after installation, until you Reset the toolbar.
I'll look into it.

I'll download and install to see if I get the same results and make some screen shots if different.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 2243
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: New Script installers ERROR

Post by clintonman » 17 Feb 2018, 21:54

GoogBatchInstall.jpg
First test is good. It was installed onto the current state of my tS with most previous c3d v1 stuff installed. custumAnimToolbar shows in the prototypes. Next test will be stripped down to the unofficial update.

Edit:
Did install to stripped down to unofficial update and result is still good. Anim toolbar in the prototypes.
Next will try non-updated truespace.

Edit:
Install bare bones tS all went well except rt click red toolbox error.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1550
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: New Script installers ERROR

Post by trueBlue » 18 Feb 2018, 01:16

Code: Select all

With all toolbars installed with only the AutoLoad in the LE:

1.) Select Start
Only the Align and Distribute installed.

17:02:22.582  TRACE   *** Install Started. ***  0x1a666588   [RiSystemCommand.cpp(0)]
17:02:22.582  TRACE   *** Resetting toolbars ...this can take a while...  0x1a666588   [RiSystemCommand.cpp(0)]
17:02:22.582  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:02:27.598  INFO    Transition Command - 5015 ms  0x0   [RsCommandMng.cpp(84)]
17:02:27.676  DEBUG   CRaActvTimerEvent::SetTimer  0x0   [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
17:02:27.770  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:02:27.770  TRACE   *** Align and Distribute installed. ***  0x19bd60b8   [RiSystemCommand.cpp(0)]
17:02:27.770  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:02:41.773  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]

2.) Select Start
Only the C3D installed.

17:02:41.835  TRACE   *** Install Started. ***  0x0   [RiSystemCommand.cpp(49)]
17:02:41.835  TRACE   *** Resetting toolbars ...this can take a while...  0x0   [RiSystemCommand.cpp(49)]
17:02:46.867  INFO    Transition Command - 5000 ms  0x0   [RsCommandMng.cpp(84)]
17:02:46.898  DEBUG   CRaActvTimerEvent::SetTimer  0x0   [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
17:02:51.961  INFO    Transition Command - 5031 ms  0x0   [RsCommandMng.cpp(84)]
17:04:13.802  INFO    Transition Command - 81828 ms  0x0   [RsCommandMng.cpp(84)]
17:04:13.802  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:13.849  TRACE   {17D544A3-3F58-436B-83E7-F8B4D7D4E7C5}  0x1babefc4   [RiSystemCommand.cpp(0)]
17:04:13.849  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:13.865  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]

3.) Select Start
Only the Curve tools installed.

17:04:17.303  TRACE   *** Install Started. ***  0x0   [RiSystemCommand.cpp(49)]
17:04:17.303  TRACE   *** Resetting toolbars ...this can take a while...  0x0   [RiSystemCommand.cpp(49)]
17:04:22.303  INFO    Transition Command - 4969 ms  0x0   [RsCommandMng.cpp(84)]
17:04:22.522  DEBUG   CRaActvTimerEvent::SetTimer  0x0   [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
17:04:22.897  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:22.913  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:22.913  TRACE   *** Curve tools installed. ***  0xb7ec400   [RiSystemCommand.cpp(0)]
17:04:22.913  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:22.928  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]

4.) Select Start
The Interpolation tool installed and the Toolbar manager controls installed.

17:04:38.447  TRACE   *** Install Started. ***  0x0   [RiSystemCommand.cpp(49)]
17:04:38.447  TRACE   *** Resetting toolbars ...this can take a while...  0x0   [RiSystemCommand.cpp(49)]
17:04:43.432  INFO    Transition Command - 4953 ms  0x0   [RsCommandMng.cpp(84)]
17:04:43.464  DEBUG   CRaActvTimerEvent::SetTimer  0x0   [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
17:04:43.510  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.510  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.526  TRACE   *** Interpolation tool installed. ***  0x1cd1e548   [RiSystemCommand.cpp(0)]
17:04:43.526  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.526  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.604  DEBUG   CRaActvTimerEvent::SetTimer  0x0   [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
17:04:43.604  DEBUG   CRaActvTimerEvent::SetTimer  0x0   [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
17:04:43.682  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.682  TRACE   *** Toolbar manager controls installed.***  0x1cd1c988   [RiSystemCommand.cpp(0)]
17:04:43.682  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.729  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.745  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.745  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.823  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.854  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:04:43.885  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:06:09.712  INFO    Transition Command - 85797 ms  0x0   [RsCommandMng.cpp(84)]
17:06:09.728  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]
17:06:14.495  DEBUG   Updating Snapped Windows Structure ...  0x0   [rnwindowsmanager.cpp(3867)]

5.) Finally recieved the Alert "Batch install complete.

6.) Repeat steps above with same results

clintonman
Captain
Posts: 2243
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: New Script installers ERROR

Post by clintonman » 18 Feb 2018, 01:21

Interesting. Can you save a context file so I can try to recreate your experience?
c3d is not a part of the autoload. did you place that in the autoload library?

Edit:
added c3d to the autoload library and now i see what you see, i think it just stops. usage is
1 install c3d
2 copy the library
3 run the autoload script

I'll add a countdown timer inside the autoload so it errors out and recovers when an incompatible script is added to the library
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1550
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: New Script installers ERROR

Post by trueBlue » 18 Feb 2018, 01:39

Yes I had the C3D in the library. Oooops!
Deleted it and tried in the Expanded layout, same results minus the C3D installed.
Do you notice the DEBUG CRaActvTimerEvent::SetTimer 0x0 [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
That is new for me.
Here is my Contex"
Attachments
Default Contex.zip
(2.53 MiB) Downloaded 6 times

clintonman
Captain
Posts: 2243
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: New Script installers ERROR

Post by clintonman » 18 Feb 2018, 01:48

trueBlue wrote:
18 Feb 2018, 01:39
Yes I had the C3D in the library. Oooops!
Deleted it and tried in the Expanded layout, same results minus the C3D installed.
Do you notice the DEBUG CRaActvTimerEvent::SetTimer 0x0 [RaActvTimerEvent.cpp(583)]
That is new for me.
Here is my Contex"
Is this with from the brand new unofficial update? I want to match you as closely as possible.
Also you will want to reload the autoloader script, if c3d was part of the process it will be in an unstable state.

The log view seems a bit unreliable to me. It shows things one time then doesn't show them another time, that is for the tS internal generated log items.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1550
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: New Script installers ERROR

Post by trueBlue » 18 Feb 2018, 02:07

clintonman wrote:
18 Feb 2018, 01:48
Is this with from the brand new unofficial update? I want to match you as closely as possible.
Also you will want to reload the autoloader script, if c3d was part of the process it will be in an unstable state.
Yes but should not be an issue, only a few unrelated files have been updated. I do have some additional toolbar prototypes though.
You can see the list here"
viewtopic.php?f=4&t=5411

In my test I have reloaded the Autoloader each time. I do have it in your Library though.

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1550
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: New Script installers ERROR

Post by trueBlue » 18 Feb 2018, 02:18

Okay I found out the problem, user error!
I had the AutoLoad and a Script in your library.
Deleted them and it runs as expected.

Maybe you should create and put the toolbar installers in a clintontoolbars folder?

Post Reply